Laiks jaunai receptei, jums tā nešķiet?
Šoreiz parādīšu kā pagatavot veselīgu ''našķi''. Izklausās neticami, bet tā ir. Šī maltīte ir gan ļoti garda, gan pilna ar mums tik ļoti nepieciešamajām uzturvielām. To viegli pagatavot (arī lielos daudzumos uz priekšdienām) un nēsāt līdzi, ja laiks ēšanai, bet īsti nav laika un vietas, kur to darīt.
Ko tad mums vajag:
#1. Pilngraudu auzu pārslas. Manā gadījumā 100 grami. Tās ir viens no labākajiem ogļhidrātu avotiem, kuras pakāpeniski sadalīsies mūsu organismā vairāku stundu garumā un sniegs mums tik ļoti vajadzīgo enerģiju. Šajā receptē tās arī ir galvenais ''materiāls'', kas turēs ēdamo kopā.
#2. Olu baltumi. Es izmantoju 4. Grūti atrast olbaltumvielu avotu, kas būtu labāks par olām. Piekodinu - lietojiet tikai olu baltumus. Dzeltenums izbojās recepti, ticiet man.
#3. Proteīna pulveris. Manā gadījumā 30 grami. Tīrs sūkalu olbaltumvielu izolāts ar šokolādes garšu. Kalpos kā galvenais olbaltumvielu avots un piedos mūsu ''našķim'' vienreizēju garšu.
#4. Kanēlis. Tīri garšas pēc. Kanēlis arī paātrina vielmaiņu un palielina šūnu jūtību pret insulīnu, jo ir termoģenētiķis.
Darba gaita:
Visas sastāvdaļas sajaucam kopā.
Nākamais solis ir šo ''kokteili'' vienmērīgi sablenderēt. Kad tas ir izdarīts, pankūkas masu izlīdzinam uz pannas un cepam uz lēnas uguns. Varat pievienot eļļu, lai nepiedeg. Man tas nebija jādara, jo mana panna ir salīdzinoši jauna un uz tās ir grūti kaut ko piededzināt.
Tālāk atliek vienīgi gaidīt. Turiet acis vaļā, jo daudz laika nevajadzēs. 4 minūtes uz vienu pusi, tad apmetam otrādi un apcepam arī otru. Vualā.
Kā garšo? Fantastiski.
Drīzumā vēl.
A.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru