svētdiena, 2012. gada 26. februāris

Omlete ar konservēto lasi. Lašlete. Olveidīgs sacepums ar zivjveidīgu radību. Olbaltumvielas.

Beidzot, tiekot pāri dažādām tehniskām ķibelēm, slinkumam un bailēm, piedāvāju jums, lasītāji, kādu manis iecienītu, veselīgu un uzturvielām bagātu paēdienu.
Principā, tā ir omlete, tikai tās sastāvu papildina kāda.. diezgan prātīgi būtu teikt - neiekārojama sastāvdaļa.


Šī recepte lieliski noderēs kultūristiem, fitnesa entuziastiem vai arī vienkārši cilvēciņiem, kuriem tīk sekot līdzi veselīgam dzīvesveidam.


Tātad, ko mums vajadzēs:




- Bundža ar konservēto lasi savā sulā. Maxima veikalos šāds brīnums atrodams robežās no 60-70 santīmiem. Derēs arī tuncis. 


- 3-4 olas. Es gan savā gadījumā ņēmu 2 veselas un 2 atdalīju no dzeltenumiem.


- Sīpols. Iet iekšā konsistencē.


- Tomāts. Šos sagrieztus metīsim omletei pa virsu.


- Piparu maisījums. Te tīri pēc jūsu pašu izvēles, ar garšvielām var eksperimentēt. Ja esat tādi paši fitnesa fanāti kā es, tad berot garšvielas ir vērts pasekot līdzi sāls un nātrija daudzumam.


- Gurķis. Vienkārši garšo un patīkami piegrauzt klāt.


Kas mums jādara:


Omleti taisījuši gan jau esam gandrīz visi. Sakuļam olas - svarīgākais process. Sakultajai masai pieberam klāt sagrieztu sīpolu un iegāžam konservētā laša bundžiņas saturu kā arī iejaucam mūsu iecienītās garšvielas. Šo veidojumu kārtīgi samaisam.


Tālāk seko pati gatavošana. Daudzi tagad saķers galvu un domās: ''Kas tad tas par veselīgu dzīvesveidu - JĀCEP! ĀRPRĀTS!'' Mana atbilde jums - nebūsim sīkumaini. Es savu pannu iesmērēju ar nelielu daudzumu rapšu eļļas (tiešām nelielu, salvetē knapi sasūcās) un gāzu ''lašletmasu'' uz uzkarsušas pannas.
Nedaudz vēlāk, kad jūsu ēdamais sāk ieņemt pannas formu, uzmetam pa virsu pāris sagriezta tomāta šķēles. Gaidam, līdz ēdamais būs gatavs.


Kā mūsu ņamma izskatās (100% uzservēsiet labāk par mani, suns patraucēja):






Vualā. Finišā uzberam uz šķīvja arī sagrieztas gurķa šķēlītes un tiesājam nost. Sabalansētai maltītei var pielikt klāt arī kādu labu ogļhidrātu un tauku avotu, bet man konkrētajā ēdienreizē vajadzēja uzņemt lielu daudzumu olbaltumvielu. Pamēģiniet, garšo tiešām labi. Labu apetīti.


Manas porcijas uzturvērtība:


52 grami olbaltumvielu.
4 grami ogļhidrātu.
3-5 grami tauku.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru